Gazon verticuteren: Welke verticuteermachine heb jij nodig?

Gazon verticuteren is vooral nodig om de verstikkende viltlaag te doorbreken. Deze viltlaag bestaat uit mos, dood gras, gemaaide grasresten en ander organisch materiaal. Een te dikke viltlaag tussen het gras zal op termijn nadelig worden voor een gezond gazon. En dit vooral omdat lucht, vocht en voedingsstoffen de wortels van het gras nog moeilijk kunnen bereiken.

Met een verticuteermachine kun je het overtollige mos en vilt verwijderen waardoor het gazon weer kan ‘ademen’. Het gazon goed verticuteren zorgt voor een open grasmat waar ruimte is voor nieuwe jonge grassprieten

Op het juiste tijdstip jouw gazon verticuteren zal ervoor zorgen dat je grastapijt terug mooi kan dichtgroeien. De beste periode is maart-april omdat de grasgroei dan terug op hang komt. Zo zullen de open ruimtes tussen het gras het snelst terug gaan dichtgroeien en krijgt nieuw mos en onkruid geen kans. Gras verticuteren kan ook nog in het najaar (september), maar doe het niet te laat zodat er nog voldoende grasgroei is voor een goed herstel van de grasmat.

Hou dan ook rekening met volgende punten om de juiste verticuteermachine te kiezen.

 

gras verticuteren

Gazonoppervlakte?

Vooral de grootte van het te behandelen grasplein zal bepalen welke type verticuteermachine aan te kopen. Heb je een klein gazon tot zo een 50 vierkante meter, dan zal een elektrische verticuteerder met een werkbreedte tot 37 centimeter wel voldoende zijn. Bij een groter gazon, is een hogere werkbreedte en vermogen aan te raden. Is je gazon veel groter en werk je liever draadloos dan kan je de hogere kracht van een benzineverticuteerder overwegen.

Een verticuteermachine kopen? Bekijk het aanbod in deze webshop…

 

Vermogen van de verticuteermachinegras verticuteren

Naast de opvangcapaciteit is ook het type aandrijving en het vermogen belangrijk bij de keuze van aankoop. Elektrisch aangedreven verticuteermachines vragen minder onderhoud dan machines met een benzinemotor. Anderzijds kan je met een verticuteerder op benzine vrijer werken zonder de beperking van de elektriciteitskabel.

 

Opvangcapaciteit

Meestal komt bij gazon verticuteren heel wat mos en organische materialen vrij. Dus er is veel harkwerk en opkuis nodig. Gelukkig zijn tegenwoordig de meeste verticuteermachines uitgerust met een praktische opvangbak. Vanzelfsprekend hoe groter het gazon hoe ruimer de opvangbak van de verticuteerder dient te zijn.

Bekijk hier het aanbod verticuteermachines met ruime opvangbak

 

 

 

Add Comment